12 години по-късно Хетафе отново излезе от групата (видео)

Отборът на Хетафе пребори Краснодар и заедно с Базел излиза от група “С” на Лига Европа и ще участва във фазата на преките елиминации. В директен сблъсък за второто място испанците надвиха руския съперник с 3:0 на свой терен и събра 12 точки - с три повече от “биковете”. По същото време Базел очаквано се справи с аутсайдера Трабзонспор - 2:0, с което финишира на първа позиция.

За Хетафе това е първо излизане от групата от сезон 2007/08 г. насам, когато отборът стигна чак до четвъртфинал в бившия турнир за Купата на УЕФА. Там испанците бяха елиминирани от Байерн (Мюнхен) след дузпи. Така сега всичките седем представителя на Испания излизат от групите си в ШЛ и ЛЕ.

Тази вечер на столичани им стигаше и равенство, защото те имаха предимство от първия мач в Русия, когато бяха спечелили с 2:1.

В голяма част от времето срещата на “Колисеум Алфонсо Перес” беше скучна, като головете дойдоха чак в последния четвърт час. Точни бяха Леандро Кабрера (76’), Хорхе Молина (78’) и Кенеди (86’). Малко след третото попадение капитанът на Краснодар Александър Мартинович беше изгонен за втори жълт картон.

Отборът от мадридското предградие излиза в схема 4-4-2 с Хайме Мата и Анхел Родригес в предни позиции.

Руснаците претендираха за дузпа в 32-ата минута, когато Игнатиев падна в наказателното поле, но съдията не видя никакво нарушение. Чак в 40-ата минута дойде първата чиста възможност. След грешка на капитана на Краснодар Александър Мартинович топката стигна до Хайме Мата, който обаче стреля право във вратаря Станислав Крицюк.В 43-ата Урош Спаич от гостите можеше спокойно да бъде изгонен за удар без топка, но съдията му вдигна само жълт картон. С началото на второто полувреме руснаците натиснаха. "Биковете" от Краснодар уцелиха очертанията на вратата чак в 54-ата, когато холандецът Вилена отправи коварен изстрел, който затрудни Давид Сория. Постепенно обаче тимът на Пепе Бордалас превъзмогна натиска на съперника и изнезе играта. Така се стигна до 76-ата минута, когато Хетафе поведе след гол на Леандро Кабрера, който засече с глава продължена топка след корнер. В другия двубой Базел се наложи след голове на Видмер в 22-ата минута и на Щокер в 72-ата. МИНУТА ПО МИНУТА

Още от Футбол свят

Виж всички