Солскяер: Много е лесно да сравняваме Рашфорд с Кристиано Роналдо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер смята, че нападателят на тима Маркъс Рашфорд може да бъде сравняван с бившата звезда на “червените дяволи” Кристиано Роналдо. 22-годишният английски национал прави най-добрия си сезон досега с 13 гола в 21 мача във всички турнири.

Запитан дали представянето на Рашфорд при победите над Тотнъм и Манчестър Сити му напомня за португалеца, специалистът отговори: “Да, много е лесно да сравняваме двамата по всичко - умения, физическа форма, отношение, характеристики. Момчето има всички шансове на света да се превърне в топ, топ играч. Дано да продължава по същия начин. Не искам да говоря за количеството му голове. Докато продължава да е позитивен и директен, както и да мисли за това да атакува и създава положения, ще вкарва попадения”, коментира Солскяер.

Това не е първият път, в който норвежецът сравнява Рашфорд с Роналдо. Наскоро той описа гола от пряк свободен удар на младия талант срещу Челси за Купата на лигата като “типичен за Кристиано Роналдо”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти