Еди Хърн: Кубрат Пулев се очертава да бъде следващият съперник на Антъни Джошуа

Антъни Джошуа иска мегасблъсък с Кубрат Пулев през пролетта

Българинът Кубрат Пулев е най-вероятният следващ съперник на световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа, съобщи агентът на британеца Еди Хърн. 30-годишният Джошуа си върна шампионските колани на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) след победа по точки над мексиканеца Анди Руис в събота.

Той, обаче, трябва да направи задължителни защити до средата на следващата година на титлите си на IBF и на WBO, чиито претенденти са съответно Пулев и Александър Усик (Украйна).

"Антъни няма намерение да се отказва от нито един от коланите си. Ще говоря и с двете организации и ще видим коя е с предимство. Мисля, че е IBF, но ще ми трябва потвърждение. Така че на този етап смятам, че първо ще бъде Пулев, а след това Усик. Мисля, че април или май е реална дата за следващия мач на AJ", коментира Хърн.

Кобрата изненадан от новината, че Джошуа иска да се бие с него: Идеално, аз съм готов

От IBF излязоха с официално съобщение, че са постигнали споразумение и Джошуа първо ще трябва да защитава титлата си срещу Пулев.

"Имаме предимство. Организациите постигнаха споразумение, че следващата задължителна защита трябва да бъде на IBF", се казва в съобщението.

От агенцията на Пулев Top Rank също заявиха за Sky Sports, че "следващият мач на Кубрат Пулев ще бъде за световната титла на на IBF".

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти