ФИА приключи разследването на фаталната катастрофа за Антоан Юбер на "Спа"

Международната автомобилна федерация (ФИА) ще представи резултатите от разследването си за катастрофата на белгийската писта "Спа" във Формула 2, в която загина 20-годишният Антоан Юбер, а Хуан Мануел Кореа пострада тежко. Заключението ще бъде оповестено в сряда по време на Световния моторспорт съвет на ФИА в Париж.

Младият французин се удари в бариерите на трасето и идващият зад него Кореа не успя да го избегне и се удари в болида му със скорост от малко над 270 км/ч. Вследствие на втория удар Юбер загина. Разследването за инцидента започна ден след трагедията. Кореа пък бе в изкуствена кома в продължение на три седмици и му предстои дълго възстановяване на десния крак.
Кореа с първо интервю след жестоката катастрофа на "Спа" през август

Президентът на ФИА Жан Тод потвърди, че докладът за катастрофата е завършен и ще включва препоръки за промени в едноместните шампионати, които да избегнат подобна ситуация.

Миналата седмица Кореа разкри, че е имал няколко срещи с представители на ФИА относно сблъсъка на "Спа". Инцидентът бе първият, който отнема живота на автомобилен пилот от толкова високо ниво, след смъртта на Жул Бианки, който катастрофира тежко в Япония през 2014 г. във Формула 1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти