Кафето мотивира Рони О’Съливан да защити титлата от UK Championship

Какво мотивира Рони О’Съливан да защити титлата си от Шампионата на Обединеното кралство? “Кафе”, отговаря в типичния си стил суперзвездата на снукъра. “Тук има страхотни кафенета и няколко фантастични ресторанта”.

Миналата година Ракетата отпразнува трофея си малко по-нестандартно, особено за снукър играч - изля бутилка вода върху главата си. “Публиката ме наелектризира. Понякога мачът е толкова важен, че емоциите напират и не можеш да ги задържиш. Признавам си, че за този мач специално нямаше нужда да съм толкова невъздържан. Бях по-емоционален от обикновено. Просто си помислих, че ще празнувам подобаващо 19-ата титла от “Тройната корона”, обяснява О’Съливан, който с постижението си задмина Стивън Хендри, който има 18 “мейджър” трофея.

“Гледам Федерер и Тайгър Уудс, които са печелили също много “мейджър” трофеи в кариерите си. В техните спортове обаче тези турнири са четири на година, докато в снукъра са три. Аз пък обаче имам малко по-дълга кариера, така че може би изоставам от тях в това отношение, не съм изчислявал”, каза още Рони по адрес на постоянните сравнения с живите легенди в тениса и голфа.

Ако се обърнем към математиката обаче О’Съливан наистина се нарежда до Федерер и Уудс, защото е спечелил 25% от “мейджър” турнирите, в които е участвал - 19 от 76. Федерер има успех в 25.6% от тях, а Уудс - 17.9%.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти