Хонда решава до Абу Даби дали остава във Ф1

Хонда се приближава до взимането на решение дали ще остане във Ф1. Това заяви съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко. И двата отбора на енергийната напитка – Ред Бул и Торо Росо са задвижвани от двигателя на японската компания, а в последните кръгове представянето им значително се подобри.

"Хонда още не са решили" каза Марко пред немски сайт. "А пък двигателят по принцип е от голяма полза за една кола от Ф1" пошегува се той.

За момента още нито един производител не е подписал официално за 2021, когато влизат в сила новите правила и новото споразумение Конкорд. Според Марко, обаче, Хонда разполага с достатъчно информация, за да вземе решение.

"Правилата вече са на масата, така че всеки може да си изчисли колко по-евтино ще излиза производството на двигателя. Ще има ограничения при разработването и някои от материалите. Смятам, че решението трябва да дойде до старта в Абу Даби".

Марко също така определи предстоящите финансови промени "позитивни като цяло". Той поясни, че това, което ще загубят в Ред Бул заради бюджетния таван от 175 млн. долара, на практика ще дойде като полза за Торо Росо.

Снимка: Getty Images

Още от Моторни спортове

Виж всички