Безпощаден Джокович прегази Беретини на старта на Финалния турнир на ATP (видео)

Летящ старт за Новак Джокович на Заключителния турнир на ATP в Лондон. В първия мач от тазгодишното издание на престижната надпревара сърбинът се разправи с дебютанта от Италия Матео Беретини.
Джокович надигра последния класирал се участник в турнира с 6:2, 6:1 за 64 минути в среща от Група “Бьорн Борг”, в която са още Роджър Федерер и Доминик Тийм. Двамата ще излязат един срещу друг на корта в зала “О2” довечера от 22,00 часа българско време.

Джокович и Беретини не се бяха срещали досега и мачът помежду им започна равностойно. Двамата спечелиха първите си две подавания, след което Джокович изцяло доминираше на корта. 32-годишният сърбин направи серия от 8 поредни гейма, за да вземе първия сет с 6:2 и да поведе с 4:0 във втория. Ноле дори сервираше за 5:0, но Беретини направи рибрейк за 1:4, прекъсвайки серията на съперника си. 23-годишният дебютант обаче не съумя да стори нищо повече и Джокович “довърши” италианеца, спечелвайки следващите 2 гейма, а с това сета и мача.

Преследващият рекордна шеста титла в турнира Джокович се доближи с победата днес на 440 точки от Рафаел Надал в битката за първото място до края на годината. Сърбинът трябва да достигне поне до финала, за да има шанс да завърши за шести път в кариерата си годината като №1 в света.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти