Рафаeл Хабибуллин: Нужен ни е такъв енергичен човек като Салпаров

Главният треньор и президент на Газпром-Югра (Сургут) Рафаeл Хабибуллин даде специално интервю пред БИЗНЕС Onlineпо повод привличането на българския национал Теодор Саплпаров.

37-годишният Салпаров вече е играл за клуба от Сургут през сезона 2005/2006, но пропусна по-голяма част от шампионата на Русия, заради боледуване.

“На нашия отбор е нежун такъв енергичен човек като Салпаров. По енергетиката ние с него много си приличаме. Смятам, че с него в състава си ще изглеждаме по друг начин. На сегашните ни волейболисти на поста либеро - Григорий Драгунов и Алексей Карпенко не им достига опит. Що се отнася до Сапаров, то той игра много силно на Евроволей 2019 и мечтае да играе на Олимпиадата в Токио 2020 - през януари има квалификация с националния отбор на България. Нашите отношения със Салпаров останаха някак си недовършени - През сезон 2005/2006 той игра за нас само в 5 кръга, а после сериозно заболя. Тогава нямаше възможност да заменим чужденците и ние проведохме неудачен сезон. Отчасти Тео е наш длъжник и е длъжен да ни помогне през този сезон. Той ще се присъедини към отбора още в Уфа”, заяви човекът-оркестър в Сургут Рафаел Хабибулин.

На 9 ноември, събота, Газпром-Югра гостува на Урал, с национала Светослав Гоцев, в Уфа. По рано през този сезон тимът от Сургут загуби от Белогорие (0:3), Зенит СП (0:3) и Динамо (1:3), а в последния си мач победи Нова (3:0).

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти