Цветан Соколов: Салпаров ми каза, че Зенит е най-добрият клуб в света

След общо 8 г. в Италия и 2 г. в Турция най-добрият български волейболист Цветан Соколов премина в руския гранд “Зенит” (Казан). Пред "БИЗНЕС Online" 29-годишният диагонал даде обширно интервю. Предлагаме ви част от него.

- Цветан, не много легионери се съгласяват да пристигнат в Русия с децата си, а вие имате 5-годишни близнаци - Никола и Виктор. Дълго ли обмисляхте трансфера?

- Този фактор не беше проблем. Съпругата ми Деляна винаги ме поддържа по тези въпроси. Когато трябва да се вземе решение къде ще играя, обсъждаме всичко заедно. След предложението на “Зенит” бяхме наясно, че не трябва да го отказваме. Всички най-добри волейболисти в света искат да играят в руската Суперлига, тъй като това е най-силното първенство.

- Близнаците ще ходят ли на детска градина в Казан?

- Да, такива са ни плановете. Проблемът е, че ще трябва да учат още един чужд език. В Италия ходеха на градина, в която говореха на италиански и английски. Вкъщи общуваме на български, а тук ще трябва да започнат и с руския.

- Още ли не са ви казали: “Татко, защо ни доведе в този студ?”

- Да, тук има по-малко слънце от Чивитанова (в последните 3 г. Соколов игра за местния “Кучине Лубе” - б.р.). В Казан обаче ни е уютно, много е интересно, има красиви паркове. А студът не е проблем. Освен това на децата ми много им се иска да си поиграят в снега. Миналата година те за първи път видяха сняг в Италия, но той беше малко и след 3 дни се разтопи. Вече ме питат кога ще дойде зимата в Казан.

- Какво ви разказа за “Зенит” Теодор Салпаров, който игра в Казан три сезона?

- Тео ми каза, че “Зенит” е най-добрият клуб в света и ако имаш възможност да играеш в Казан, трябва веднага да се съгласиш. Обясни ми как стоят нещата. И отбеляза, че ако в Италия е било добре, в “Зенит” всичко ще бъде по-добре. И наистина на мен ми харесва всичко тук.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти