Сити се развихри срещу Аталанта, Стърлинг с хеттрик за 11 минути (видео)

Манчестър Сити отнесе Аталанта с 5:1 на "Етихад". Това е третата победа за отбора на Пеп Гуардиола в група С на Шампионската лига и той води еднолично с пълен актив. Италианците поведоха в 28-ата минута след гол от дузпа на Малиновски. Това бе първият гол, който "гражданите" допускат от началото на турнира. Те обърнаха мача до 38-ата минута, когато вече водеха след две попадения на Серхио Агуеро. След почивката Рахийм Стърлинг реализира хеттрик в рамките на 11 минути.

Сити завърши мача с 10 човека, след като Фил Фоудън си изкара втори жълт картон осем минути преди края. Друга лоша новина за тима бе контузията на Родри, който бе заменен малко преди почивката. @@@

Тимът на Гуардиола, който започна мача с трима в защита, за пореден път демонстрира колебания в отбрана. Грешка на Фернандиньо доведе до първия гол в мача. Бразилецът събори Иличич в наказателното поле и Малиновски бе точен от отсъдената дузпа.

В атака обаче нещата за “гражданите” бяха както обикновено отлични. С удар отблизо Агуеро изравни след центриране на Стърлинг. След това английският национал бе фаулиран за дузпата, с която Сити поведе. След почивката Стърлинг пое щафетата и при голмайсторите. Той първо завърши отлична комбинация, минала през Марез, Де Бройне и Фоудън. След това се възползва от подаване на Гюндоган, а за петия гол в мача му подаде Марез.

Фоудън, който започна като титуляр за втори път от началото на сезона, бе изгонен след два жълти картона в рамките на шест минути.

СТАТИСТИКА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички