Бербатов: Бейл заслужава по-добро отношение

Димитър Бербатов смята, че неговият бивш съотборник Гарет Бейл заслужава по-добро отношение в Реал Мадрид. Зинедин Зидан остави уелсеца извън групата за последния мач от Шампионската лига в испанската столица и това породи съмненията за бъдещето му на “Сантиаго Бернабеу”. Освен това Бейл често е освиркван от агитката на "белите”, въпреки гола му шедьовър от задна нощица във финала на Шампионската лига през май 2018 г., който е смятам за най-красивия в историята. Бейл е критикуван, че не се адаптира добре към испанския начин на живот, не говори добре местния език, а хобито му да играе голф също е под прицел. Според Бербатов феновете на Реал не осъзнават какво бижу имат в лицето на уелсеца.

“Ситуацията за Гарет в Мадрид е много сложна, но хубавото е, че отново играе, така че явно нещата малко са се подредили, заяви Бербатов пред goal.com. - Предполагам, че са седнали и са поправили взаимоотношенията си, защото и той, и клубът искат да има добри резултати на терена.

За мен е странно играч като Бейл, който е вкарал толкова много и важни попадения за отбора си, да не получава необходимото признание. А и феновете на Реал Мадрид... Те освиркваха дори Роналдо по едно време. Гледал съм ги как освиркват Бейл и съм си казвал: "Какво, по дяволите, искате?”

Еден Азар също имаше проблеми, както и  Пол Погба в Манчестър Юнайтед. Хората си мислят, че като струваш 100 млн. евро, можеш да дриблираш от едното наказателно поле до другото и да вкарваш без проблеми с всеки удар. Малък спад във формата кара феновете да мислят негативно. А футболистите са просто човешки същества. Затова Гарет трябва да играе регулярно и трябва да реши проблема си възможно най-скоро. Бих се радвал да го видя с екипа на Юнайтед, ако в Реал не го искат. Това би бил добър ход за него“, каза още Бербатов, който наскоро обяви оттеглянето си от футбола.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти