Проблеми за Фернандо Алонсо на старта на рали Мароко

Двукратният Ф1 шампион Фернандо Алонсо започна със затруднения първото си мащабно офроуд състезание с Toyota - рали Мароко. Алонсо и навигаторът му Марк Кома повредиха едно от предните колела на автомобила си, заради което бяха принудени да забавят темпото. Екипажът финишира с изоставане от 45 минути спрямо победителя в състезателната отсечка - Насър Ал-Атия също с Toyota.

Алонсо и Кома стартираха 13-и и стигнаха до шестото място в хода на деня. Междувременно фаворитът Ал-Атия затъна в дюна и изгуби 17 минути, които обаче успя да навакса във втората част от отсечката и в крайна сметка спечели първия етап от рали Мароко. Най-големият конкурент на Ал-Атия - Стефан Петерханзел от MINI финишира четвърти.

Сънародникът на Алонсо - Карлос Сайнц (MINI) спука две гуми при липса на каквито и да било резервни в автомобила и изгуби най-много време сред водещите участници на рали кръга. Испанецът кара и с повреда в своята GPS система.

Първият състезателен ден от рали Мароко започна по-късно от предвиденото заради проблем в началната част от етапа. В крайна сметка състезателните километри бяха намалени и пилотите стартираха по обяд.

Рали Мароко е важно състезание за Алонсо, тъй като на база представянето си в него испанецът ще вземе решение дали да участва в предстоящото през яунари рали Дакар 2020.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти