“Вълците” продължават със селекцията

Взетият от Аталанта Роджър Ибанес съвсем няма да е последното зимно попълнение на Рома. Клубът работи над още няколко сделки, а една от тях може да се счита за сигурна. “Джалоросите” ще привлекат испанския халф Гонзало Виляр от Елче. 21-годишният футболист ще струва между 4 и 5 млн. евро. Трансферът зависеше и от Валенсия, защото “прилепите” имаха опция да откупят полузащитника за 1 млн. евро, но те не се възползваха от нея и днес Виляр е чакан в Рим.

Според Sky Sport Italia от Рома са се свързали с Челси, за да разберта при какви условия могат да се подсилят с Педро Родригес. 32-годишният бивш ас на Барселона е резерва при Франк Лампард, а освен това договорът му изтича през лятото и това означава, че цената му не е особено висока.

Заради контузията на Николо Дзаниоло Рома прави всичко възможно да се подсили с флангови футболист, а най-близо до “Олимпико” е талантът на Барселона Карлес Перес. той също е чакан във Вечния град днес. Споменава се сумата от 13 млн. евро плюс бонуси, но “вълците” не искат в договора да бъде включена клауза, която да позволява на Барса да си върне Перес.

Рома договори един от големите таланти на Барса

“Имаме отлична комуникация и преговорите са в напреднала фаза. Не искам да избързвам и да казвам, че сделката е факт, преди всичко да е подписано. Ние не сме филиал на друг клуб, така че ако някой стане футболист на Рома, то е за да играе в Рома, а това означава, че няма да има клауза за откупуване”, категоричен беше спортният директор Джанлука Петрачи.

Очаква се “вълците” да се разделят с един от младите си играчи - Мирко Антенучи, който ще бъде пратен под наем в португалския Витория (Сетубал).

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти