Сестри Стоеви отказаха да участват на Европейското по бадминтон

Ясни са съставите на България за Европейското отборно първенство по бадминтон за жени и мъже, което ще се проведе от 11 до 16 февруари във френския град Левин.

В женския тим са Мария Мицова, Линда Зечири, Мария Делчева, Христомира Поповска, Димитрия Попстойкова и Калояна Налбантова, а в мъжкия отбор са Даниел Николов, Иван Русев, Димитър Янакиев, Алекс Влаар, Пейо Бойчинов и Стилиян Макарски.

Стефани Стоева и Габриела Стоева няма да участват на европейския отборен шампионат, тъй като това състезание не влиза в плановете им за тази година. Женският тим е в група с Украйна, Унгария и Уелс, а мъжете ще играят срещу Хърватия, Италия, Испания и Израел. Само победителите от групите продължават на четвъртфиналите. "Независимо от отказа на сестри Стоеви, отиваме за медал при жените и четвъртфинал при мъжете", каза за БТА Петя Неделчева.

От 3 до 8 февруари предстои лагер на националите, които ще играят във Франция, а отпътуването на тима е на 9 февруари. В края на миналата седмица разширените състави на националните отбори за жени, мъже, юноши и девойки проведоха четиридневен лагер в зала "София" под ръководството на старши треньора Петя Неделчева.

Преди отборното първенство на Европа националите ще участват на турнири в Естония (10-12 януари) и Швеция (16-19 януари). Продължава битката за класиране на олимпийските игри в Токио на Мария Мицова и Линда Зечири, които в момента са в изключително изравнена ситуация. Мицова е на 80-о място в последната световна ранглиста с 20550 точки, а Зечири - 84-а с 19860 точки. От 30 януари до 2 февруари най-добрите състезатели ще участват на държавния индивидуален шампионат по бадминтон в зала "София".

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти