Сестри Стоеви отказаха да участват на Европейското по бадминтон

Сестри Стоеви отказаха да участват на Европейското по бадминтон

Ясни са съставите на България за Европейското отборно първенство по бадминтон за жени и мъже, което ще се проведе от 11 до 16 февруари във френския град Левин.

В женския тим са Мария Мицова, Линда Зечири, Мария Делчева, Христомира Поповска, Димитрия Попстойкова и Калояна Налбантова, а в мъжкия отбор са Даниел Николов, Иван Русев, Димитър Янакиев, Алекс Влаар, Пейо Бойчинов и Стилиян Макарски.

Стефани Стоева и Габриела Стоева няма да участват на европейския отборен шампионат, тъй като това състезание не влиза в плановете им за тази година. Женският тим е в група с Украйна, Унгария и Уелс, а мъжете ще играят срещу Хърватия, Италия, Испания и Израел. Само победителите от групите продължават на четвъртфиналите. "Независимо от отказа на сестри Стоеви, отиваме за медал при жените и четвъртфинал при мъжете", каза за БТА Петя Неделчева.

От 3 до 8 февруари предстои лагер на националите, които ще играят във Франция, а отпътуването на тима е на 9 февруари. В края на миналата седмица разширените състави на националните отбори за жени, мъже, юноши и девойки проведоха четиридневен лагер в зала "София" под ръководството на старши треньора Петя Неделчева.

Преди отборното първенство на Европа националите ще участват на турнири в Естония (10-12 януари) и Швеция (16-19 януари). Продължава битката за класиране на олимпийските игри в Токио на Мария Мицова и Линда Зечири, които в момента са в изключително изравнена ситуация. Мицова е на 80-о място в последната световна ранглиста с 20550 точки, а Зечири - 84-а с 19860 точки. От 30 януари до 2 февруари най-добрите състезатели ще участват на държавния индивидуален шампионат по бадминтон в зала "София".

Още от Други спортове

Виж всички