Гениално решение може да върне фенската подкрепа по празните стадиони

Привържениците на Премиър лийг са напът да получат възможност да подкрепят дистанционно своя отбор в задаващите се вероятно месеци на двубои пред празни трибуни. Това може да стане чрез употребата на специално приложение за смартфон. Daily Mail разкрива, че Ливърпул, Манчестър Сити и Арсенал са преговаряли с германска технологична компания - hack-CARE, която е създала въпросното приложение. Чрез него всеки запалянко има четири възможности: да изпрати сигнал за аплодиране, за ръкопляскане, за пеене и за освиркване.

 

Съответният звук веднага ще се възпроизвежда върху уредбата на стадиона. Така едновременно хиляди фенове ще могат да пресъздават атмосферата от стадионите.

Приложението вече е било тествано от два германски клуба и с идеята да бъде използване в наближаващите двубои. Предвижда се да има различни тонове, което да отделя домакинската от гостуващата агитка, като вероятно чрез подсилването на едната ще е налице т.нар. домакинско предимство.  

Очаква се феновете да плащат символична сума за приложението само при изтеглянето му – вероятно 1 паунд, след което всичко да е безплатно.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти