Вече няма кой да плати за Неймар, смята треньорът на Барселона

Наставникът на Барселона Кике Сетиен не изглежда оптимист за евентуалното връщане на Неймар в клуба. Бразилецът има клауза от 222 млн. евро – колкото Пари Сен Жермен плати на „блаугранас“ през лятото на 2017 г.

“222 млн. за Ней? Не, не мисля, че в момента вече има някой, който може да плати толкова много“, заяви Сетиен в интервю за Gazzetta dello Sport.

Наставникът коментира това във връзка с финансовата криза, която се очаква да сполети клубовете заради спирането на футбола.

„Всички малки клубове са се „нагълтали“ с вода. Много от тях досега преживяваха на ръба, а при първия сериозен трус те вече са в криза. Футболът се движеше с неконтролируема скорост“, добави треньорът на каталунците.

Към момента по-скоро се говори, че Барса може да вземе Лаутаро Мартинес, чиято цена е 111 млн. евро. Според информациите Интер иска от испанците 90 млн., правата върху Артуро Видал и безплатен наем на Антоан Гризман.

„Лаутаро е отличен футболист – добави Сетиен. – Дали Лионел Меси го харесва? Трябва да попитате него. Всички класни футболисти могат да привлекат интереса на Барса. Освен това за мнозина от тях да бъдат съотборници с Лео е голям стимул.“

Агуеро е сигурен, че Меси няма да напусне Барселона

Наставникът на лидера в Ла Лига потвърди мнението си, че Меси никога няма да си тръгне от „Камп Ноу“.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти