Бразилски футболни звезди даряват средства за пострадали семейства от COVID-19

Бразилски футболни звезди даряват средства за пострадали семейства от COVID-19

Звездата на Пари Сен Жермен Неймар и вратарят на Ливърпул Алисон Бекер, заедно с други звезди на бразилския футбол- играчи и треньори, подкрепиха усилията на Бразилската футболна конфедерация (КБФ) в подкрепа на пострадали семейства.
Федерацията по футбол създаде фонд, в който се събират средства за хора и цели фамилии, пострадали икономически от разразилата се пандемия COVID-19.

Група от 57 души- играчи, треньори и ръководители, в която влиза и бившият десен бек на Барселона Дани Алвеш, е дарила общо 2.5 милиона реала (463 787 долара), като сумата вече е в сметката на КБФ.

"В трудни моменти като тези много семейства се нуждаят от помощ, нашата помощ", каза Неймар във видео, публикувано на уебсайта на CBF.

Парите ще отидат за три организации, работещи в гъсто населените фавели (гетата на Бразилия) и са достатъчни, за да осигурят храна и санитарни продукти за 32 000 семейства за два месеца, заяви президентът на CBF Роджерио Кабокло.

Популярността на дарителската кампания нарасна, след като националният селекционер на Бразилия Тите и неговите играчиха насърчи феновете да даряват, като призоваха примерът им да бъде последван и от спортисти от други спортове.
КБФ заяви, че разпределението на събраните пари ще бъде контролирано от счетоводители, които ще работят безплатно за каузата.

Инициативата идва седмица, след като редица от високопоставени бивши играчи, включително Дунга, Зико и Пауло Роберто Фалкао, събраха милиони чрез собствените си кампании.

Досега Бразилия съобщи за 43 079 случая на COVID-19, с 2741 със смъртен изход, което е най-високият показател в Южна Америка.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти