Баските фенове ще отбележат отложения финал за Купата на краля

Футболните фенове в Баския регион ще отбележат финала за Купата на Испания, въпреки че той беше отложен за неопределен период поради пандемията от коронавирус. Двата най-големи отбора в региона - Атлетик Билбао и Реал Сосиедад, стигнаха до финала за Купата на краля за първи път в съвременната история на турнира.

Мачът, който беше насрочен за днес, беше отложен миналия месец, като все още не е определена нова дата. Привържениците на двата клуба стартираха онлайн кампания, за да "отбележат финала от балконите". Фенове в Билбао и в Сан Себастиан са украсили балконите си със знамената и шаловете, които планираха да занесат в Севиля. Привържениците на двата тима ще изпеят клубни химни след вечерните аплодисменти в 20.00 часа за здравните работници.

Баският регион, както и останалата част от Испания, остава под карантина заради над 20 000 смъртни случая от COVID-19 досега, регистрирани в страната. Двата клуба също направиха съвместно видео, посветено на борбата за преодоляване на пандемията и желанието в крайна сметка да изиграят историческия мач.

"Всеки път, когато и да се проведе, това ще бъде страхотен финал", каза нападателят на Атлетик Ариц Адурис в краткия филм, който и двата клуба публикуваха в социалните медии. "Няма значение какви са вашите цветове - този финал е за всички нас. Всички ще бъдем победители", добави Асиер Ияраменди от Реал Сосиедад.

Ако финалната среща за Купата на Испания не може да се играе, футболна федерация на страната заяви през тази седмица, че двата клуба ще бъдат допуснати да участват в Лига Европа през следващия сезон.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти