Шампионска фланелка на Надал бе продадена за над 20 000 евро

Фланелка на световния №2 Рафаел Надал (Испания) беше продадена за повече от 20 хиляди евро в благотворителен търг в помощ на борбата с коронавируса. Надал дари шампионската си фланелка от миналогодишния "Ролан Гарос" на #LaMejorAsistencia и тя бе закупена за 20500 евро, докато маратонки с подписа на баскетболната легенда Кобе Брайънт добавиха още 6100 евро в касата на организацията.
Надал се раздели със скъп предмет, дари го на благотворителен аукцион
Именно през 2019 година Краля на клея стана първият тенисист в "Оупън ерата" с 12 титли от един турнир от "Големия шлем", след като надви австриеца Доминик Тийм на финала в Париж. Испанецът има 93 победи и само две загуби на Откритото първенство на Франция, като пораженията си допусна от Робин Сьодерлинг (Швеция) през 2009 година и от Новак Джокович (Сърбия) през 2015 година. Заедно с даренията от спонсори, благотворителният аукцион събра повече от 143 хиляди евро за битката с коронавируса.
И Рафа Надал грабва джойстика в края на април

Според чичото и бивш треньор на носителя на 19 титли от "Големия шлем" - Тони Надал, Рафа в момента изобщо не се интересува от тенис. "Двамата говорихме наскоро и на него изобщо не му пука за тенис. Нормално е, Рафа е човек, който изпитва социална загриженост", коментира Тони Надал. "Никой не може да каже кога и дали ще бъде подновен сезонът. Ами, ако има втора вълна от инфекцията през октомври? Заради огромния проблем, с който се сблъскваме, сега единствено значение има борбата с коронавируса, а не тенисът", каза още Тони Надал.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти