Местят "Ролан Гарос" с още една седмица

Местят "Ролан Гарос" с още една седмица

Организаторите на "Ролан Гарос" обмислят вариант да преместят началото на основната схема с още една седмица. Първоначално стартът на турнира бе преместен за 20 септември заради пандемията от коронавирус, но сега се оказва, че може да има нова промяна и надпреварата да стартира на 27 септември. Квалификациите за турнира пък ще се проведат между 21 и 25 септември.

"След дискусия с различни международни тенис организации (ATP, WTA и ITF) и спазвайки всички здравни предписания свързани с COVID-19, в момента анализираме възможността леко да променим началните дати на "Ролан Гарос". Идеята е турнирът да се проведе в три седмици между 21 септември и 11 октомври 2020 година", обявиха организаторите.

На този етап обаче дори не е сигурно дали "Ролан Гарос" въобще ще се състои тази година. Всичко ще зависи от глобалната ситуация с COVID-19.

По програма следващият турнир от Големия шлем е US Open, който трябва да стартира на 24 август в Ню Йорк, където в момента е епицентърът на заразата в САЩ. Макар ситуацията да се подобрява, все още не е ясно дали и този турнир ще може да се проведе по график. Решението ще бъде взето през юни. Обмисля се вариант и надпреварата да бъде преместена на кортовете в Индиън Уелс, където имат нужния капацитет да приемат турнир от Големия шлем. Не е ясно обаче дали там ще бъдат допускани фенове на кортовете.

Разместването на календара в тениса доведе и до отмяната на турнира Laver Cup в Бостън, който трябваше да бъде между 25 и 27 септември. В зависимост от развитието на ситуацията, има вероятност и други надпревари да отпаднат от календара, като това може да засегне и турнира в София.

Още от Тенис

Виж всички