Надал: Благодаря на героите, които са на първа линия в борбата с коронавируса

Надал: Благодаря на героите, които са на първа линия в борбата с коронавируса

Носителят на 19 титли от "Големия шлем" и №2 в света в момента Рафаел Надал използва социалните мрежи, за да отправи послание към всички, които се борят с коронавируса в момента. 33-годишният испанец благодари на всички, които са в първа линия в тази битка и вдъхна кураж на страдащите от това заболяване.

Ето пълното обръщение на Рафа към хората по света:

"Здравейте всички.

Първо искам да се извиня, че отсъствах от социалните медии за известно време, но това са трудни времена за всички. Цялата тази ситуация ни превзема и всички сме отдадени на каузата по най-добрия начин от домовете си.

Искам да изпратя послание с благодарност към всички лекари, медицински сестри и здравен персонал, които ни защитават, както и към полицейските служители, гражданската и национална охрана, армията и всички тези, които ни карат да се чувстваме в малко по-голяма безопасност, които са на първа огнева линия. В крайна сметка те са тези, които са изложени на най-голям риск да се заразят с вируса, те са нашите герои. Искам да изразя възхищението си и да ви благодаря на всички.
Краля на клея е машина за победи и на хард
Краля на клея е машина за победи и на хард

Накрая искам да окуража всички семейства, които страдат - на заразените и особено на тези с роднини и приятели, които са починали от коронавируса. Имайте кураж. Трудно е да се каже нещо в тези тежки времена. Мога само да кажа, че всички много съжаляваме и вярваме в този момент, че ще можем да продължим напред възможно най-скоро.

В тези трудни времена има и позитивни неща. Демонстрираме, че сме единни, много компании оказват подкрепа и с всеки нов ден всички граждани показват, че са обединени, спазвайки стандартите, към които ни съветват да се придържаме здравните власти: да си стоим вкъщи и да спазваме всички препоръки, за да сложим край на тази ужасна пандемия възможно най-скоро.

Благодаря ви и до скоро,

Рафа".

Още от Тенис

Виж всички