Топ 10 на странните и шантави причини за отмяна на ММА битки

Пандемията на новия коронавирус парализира почти 100% спорта в световен мащаб, като феновете на ММА бяха лишени за пети път от дългоочаквания грандиозен дуел между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън. Самоизолацията и карантината на Орела в родината му обаче далеч не е най-странната и най-щурата причина за отмяна на ММА битка. 
Ето 10 случая, в които плановете се провалят по най-неподозирания и луд начин:

Номер 10: Промоцията на Доналд Тръмп

Номер 9: UFC 12 - първото с теглови категории

Номер 8: Хаосът UFC 196/7

Номер 7: Pride Championship Grand Prix 2007

Номер 6: Последната мечта

Промоцията Dream се издига от пепелта на Pride, за да съживи ММА на японска земя и четири години радва феновете с галавечери на 31 декември с участието на Фьодор Емеляненко. За съжаление, финансовите проблеми на организаторите са завишени от опустошителното земетресение в Япония през 2011 година, което срива икономиката на страната. Така се стига до фалита на Dream преди планираната галавечер за Нова година.

Номер 5: Фантомът UFC 151

Номер 4: Милиардерът затворник 

Руският милиардер Зиявудин Магомедов е сред ранните спонсори не само на Хабиб Нурмагомедов, но и на международната ММА промоция Fight Nights Global. През 2018-а са планирани цели 20 галавечери из цял свят, но се провеждат само 10 от тях и впоследствие организацията фалира. Причината е, че Магомедов е арестуван по обвинение в ръководство на организирана престъпна групировка и измама... FNG преминава в режим на "живуркане" и се отказва от предишните амбиции да конкурира UFC и Белатор.

Номер 3: Пандемията на новия коронавирус

Номер 2: Жена срещу мъж?

Номер 1: Мозъчна аневризма

Промоцията Final Fight Championship трябваше да проведе 34-ата си галавечер през ноември 2018-а в Лас Вегас с шест битки. Медицинските прегледи преди събитието обаче изненадващо показали, че много от бойците имат мозъчни аневризми, което довело до отмяна на цели четири от шестте двубоя в бойната карта. Впоследствие цялата гала отива по дяволите.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти