Ди Мария разказа за скъсаното писмо от Реал Мадрид преди финала срещу Германия

Крилото на Пари Сен Жермен Анхел Ди Мария се върна към един от най-трудните моменти в кариерата си. През 2014 година Аржентина загуби от Германия във финала на световното първенство, а Ди Мария пропусна мача за титлата заради контузия. Преди сблъсъка на "Маракана" той е получил писмо от тогавашния си клуб Реал Мадрид, което е скъсал без дори да прочете."Само трима човек знаят истината. Аз, доктор Даниел Мартинес и тогавашният селекционер Алехандро Сабейя. След мача с Белгия имах разкъсване на мускул, но въпреки всичко много исках да играя. Кариерата ми беше поставена на карта, но това не ме вълнуваше", сподели Ди Мария.

"Сабейя дойде при мен и ми даде писмо от Реал Мадрид. Не го отворих и го скъсах защото ми беше ясно какво пише в него. Вече се говореше, че Реал ще купи Хамес Родригес и ще ме продаде. Логиката беше, че от клуба настояват да не играя във финала, за да не се усложни контузията ми и да могат да ме трансферират", обясни аржентинецът.

"Казах на селекционера със сълзи на очи, че не съм 100% готов да играя. Знаех, че той много разчита на мен, но мислех изцяло за доброто на отбора. Затова се съгласих, че правилното решение е вместо мен да започне Енцо Перес", добави Ди Мария, който след Мондиал 2014 подписа с Манчестър Юнайтед.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти