(АРХИВ) Реал Мадрид все пак може да прибегне към орязване на заплатите

(АРХИВ) Защо Реал Мадрид няма да намалява заплати
(АРХИВ) Защо Реал Мадрид няма да намалява заплати

Въпреки че финансовото състояние на Реал Мадрид е стабилно и до днес се смяташе, че кралският клуб няма да намалява възнагражденията, авторитетният вестник El Pais написа, че може да се стигне и до такава мярка. Според мадридското издание президентът Флорентино Перес само преди дни е уверил капитана Серхио Рамос, че няма да има съкращаване на перо "заплати". Босът е потвърдил, че никой от футболистите, баскетболистите и служителите (около 800 на брой) няма да пострада финансово от ситуацията.

По високите етажи на мадридския клуб обаче се съмняват, че на "Сантиаго Бернабеу" ще се разминат без орязване на възнаграждения. Причината е нарушената приходна част от "билети и стадион", както и загубите за телевизионни права. Планираните приходи за сезона по тези две направления са около 341,1 милиона евро.

От маркетинг пък бяха очаквани 371,2 млн. евро. Въпреки че през миналото лято беше отчетен финансов излишък в размер 156 млн. евро, "белите" ръководители смятат, че пак ще се стигне до намаляване на заплати. От предвидения бюджет (822 млн. евро) около 300 млн. евро са изчислени за възнаграждения на футболистите, баскетболистите и треньорските щабове.

Последвайте каналите ни в:

Още от Спорт и бизнес

Виж всички