Мислиш си, че знаеш какво представлява хотдогът, нали? Хлебче, кренвирш, горчица и кетчуп... Да, ама не. На различни места по света чудото хотдог е съвсем различно и доста специфично. Убеди се сам.
Бразилският хотдог е много специфичен. Освен класическия кренвирш съдържа царевица, пармезан на скара, нарязани на ленти моркови, шунка на дребни късове и пържени картофи на тънки пръчици. Вкусът му е не много като на хотдог, а по-скоро като на сериозен сандвич, осомено в зависимост какви сосове ще избереш.
Ето това е наистина огромен кренвирш, макар и в т.нар. "арабска" питка. Това е норвежкият хотдог, който всъщност се различава от класическия само по хлебчето - иначе пак си е с кетчуп и горчица, както виждаш от снимката.
Отново гигантски кренвирш, но в компанията на тънки резени кисели краставички, кетчуп, майонеза, суров и печен лук и специфичния сос ремулад (ако не знаеш, това е дресинг сос, съдържащ олио, твърдосварени яйца, оцет, горчица, каперси и различни подправки). Или накратко: датски хотдог.
Да, това е хотдог, който е правен сякаш за снимка. В чикагския хотдог има какво ли не - кисели краставички, целина, домати, люти чушки от туршия, нарязан лук и много горчица.
Как би изглеждал един италиански хотдог? Разбира се, че ще е в хлебче с маслини и босилен, печено в пещ на дървени въглища, а в него ще има кренвирш (изненада, нали?), печени чушки, лук, пържени картофки и логичните кетчуп и майонеза.
По света го наричат китайски хотдог, но за нас това е нормалната кренвиршка със сусам на хлебчето и без сосове вътре.