Пилотите на Ферари: Темпото ни беше недостатъчно и разочароващо

Пилотите на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц се обединиха около мнението, че темпото на Скудерията в квалификацията преди Гран При на Испания е било разочароващо и недостатъчно, за да се борят в челото.

Двамата ще разделят третата редица на старта на „Каталуния“ утре, като в края на Q3 те изостанаха със съответно 0.348 и 0.353 от Ландо Норис, който спечели полпозишъна. Този резултат за „черните кончета“ е разочароващ на факта, че в третата тренировка по-рано Сайнц оглави класирането, а Леклер зае третото място в него.

Феноменален Норис победи Верстапен в квалификацията в Барселона
Феноменален Норис победи Верстапен в квалификацията в Барселона

„Разочароващо е защото очаквахме поне да сме близо до полпозишъна. Днес бяхме по-далеч от очакваното. От тази страна е разочароващо, но от друг аз и инженера ми свършихме страхотна работа и напълно променихме колата от вчера за днес, което ми върна доброто усещане. Въпреки това темпото го нямаше днес. Опитахме всички и то не сработи“, обясни Леклер.

„Конкурентите ни бяха по-бързи от очакваното. След тренировките очаквах да сме в битката за полпозишъна, но много бързо още в Q2 всички увеличиха скоростта и стана ясно, че не ни достигат две десети. Две десети тук са много, и двамата с Шарл направихме добри обиколки. Не знам какво повече можехме да направим днес.

„Тази писта ми напомня много на „Сузука“ и Китай и малко на нашите слабости. Ще потърсим къде можем да намерим още време“, беше коментарът на Сайнц.

Следвай ни:

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички