Кейти Ледецки маха една дисциплина от програмата си за Игрите в Париж

Кейти Ледецки маха една дисциплина от програмата си за Игрите в Париж

Американската плувкиня Кейти Ледецки, която е седемкратна олимпийска шампионка, потвърди по време на състезанията за селекция на американския отбор за Олимпийските игри в Париж, че не смята да участва на 200 метра свободен стил.

По време на пресявките в Индиаполис тя спечели четвърта поредна квота за Олимпийски игри след Лондон, Рио де Жанейро и Токио, като спечели състезанията на 400 и 200 метра. 27-годишната Ледецки обаче заяви, че няма да участва на 200 метра, тъй като тя спечели квота за участие още на 800 и 1500 метра.

"Нищо няма да бъде официално преди края на седмицата, тъй като трябва да се справя още на 800 метра и на миля", посочи американката. "Но ако всичко е наред, предвиждам да не плувам на 200 метра индивидуално. За сметка на това ще плувам на тази дисциплина в щафетата", добави тя.

В Париж Кейти Ледецки, която спечели шест от седемте си златни медала в индивидуалните дисциплини, иска да вземе реванш срещу австралийката Ариарне Титмус, която е детронира на 400 метра в Токио. Тя ще има още една голяма съперничка в лицето на канадката Съмър Макинтош.

Следвай ни:

Още от Водни спортове

Виж всички