Човекът, който ще промени европейския волейбол, говори пред Sportal.rs

Човекът, който ще промени европейския волейбол, говори пред Sportal.rs

С желанието да помогне на любимия си спорт да реализира пълния си потенциал, Роко Сикирич се кандидатира за поста президент на Европейската волейболна конфедерация (CEV). В интервю за колегите от Sportal.rs бившият хърватски национал разкри с какви проблеми смята да се справи.

Нова ера в CEV: Човекът, който ще промени световния волейбол, идва от Хърватия и има гениален план
Нова ера в CEV: Човекът, който ще промени световния волейбол, идва от Хърватия и има гениален план

Роко Сикирич е един от основните кандидати за президентския пост на CEV на изборите, които ще се проведат през август тази година. Решен да реши най-големите проблеми, пред които са изправени клубовете и федерациите на Стария континент и по този начин да помогне на волейбола да реализира пълния си потенциал, хърватън стартира кампанията.

"В момента мисля, че изоставаме от другите спортове и през последните няколко години сме в застой. Усетих недоволството, разочарованието на клубовете и федерацията. И реших да се кандидатирам, да съм гласа на малките, средните и дори големите клубове и федерации. Всеки има някакви нужди, които трябва да хармонизираме, за да растем заедно. Определено бих искал да направя трансформация в смисъл на комерсиализиране на нашите състезания, на нашите маркетингови права, цифрови права, за генериране на печалба, така че, CEV в крайна сметка да бъде печеливша организация, която ще споделя печалбите с всички участници, които са под нашия чадър", заяви Сикирич за Sportal.rs.

"Освен това наистина бих искал да деполитизираме нашия спорт, да се ръководим от принципите на анализ и изучаване при вземането на важни решения, а не само от индивидуални интереси. Ето защо почувствах необходимостта да направя крачка напред и смятам, че с опита, който имам от моята кариера на играч до позицията на спортен директор на клуба, в който бях, и по-нататък на позицията, която заемах в CEV, съм много готов и компетентен да се справим с всички предизвикателства, които стоят пред всички ни", каза още бившият хърватски национал.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички