Националките под 18 години вече са в Тирана

Националките под 18 години вече са в Тирана

Националният отбор за жени под 18 години отпътува в неделя за столицата на Албания - Тирана, където от 18 до 22 юни ще вземе участие в Балканското първенство във възрастта. България е в група А заедно с домакина, Румъния и Северна Македония. В другата група са четири отбора: Турция, Сърбия, Черна гора и Молдова.

Селекционерът Антонина Зетова посочи списък с 14 състезателки, които ще представят страната ни.

Състав:
Разпределител:  Димана Иванова (ЦСКА), Стефани Дянкова (ЦПВК)

Посрещач: Габриела Жекова (Левски София), Калина Венева (ЦПВК), Вяра Парапунова (Левски София), Една Тодорова, Никол Окоро (Дея спорт)

Диагонал: Александра Китипова (Марица Пловдив)

Централен блокировач: Симона Иванова (Левски София), Божидара Иванов (Левски София), Деница Ангелова (ЦПВК), Дарина Нанева (Марица Пловдив)

Либеро: Виктория Нинова (ЦСКА), Мария Магдалена Недялкова (Марица Пловдив)

В групата играят всеки срещу всеки. Напред продължават завършилите на първите две места в крайното класиране, които играят полуфинал на кръст с отборите от другия поток.

ПРОГРАМА
18 юни от 16:30 срещу Румъния
19 юни от 21:30 срещу Албания
20 юни от 16:30 срещу Северна Македония

Полуфиналите са на 21 юни от 18:30 и 21 ч., а в същия ден ще се играе и мач за 7-8 място. Неговото начало е 16:00 ч. С разпределение на 5-6 място започва последният ден – 22 юни. Двубоят е от 16:30 ч. Мачът за бронзовите отличия е от 19:00 ч., а финалът с начало 21:30 ч.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички