Уитакър за новия съперник за сблъсъка в Рияд: Не бях го чувал досега

Уитакър за новия съперник за сблъсъка в Рияд: Не бях го чувал досега

Бившият шампион на UFC в средна категория Робърт Уитакър коментира рокадата за предстоящата му битка в Саудитска Арабия. Австралиецът ще оглави първата бойна гала на UFC в Рияд в планиран за пет рунд сблъсък.

Уитакър трябваше да премери сили с Хамзат Чимаев, но чеченецът се оттегли от битката поради влошено здравословно състояние, което доведе до хоспитализиране на боеца. На мястото на Хамзат застава друг боец от Русия - Икрам Алискеров. Новината за рокадата бе официално съобщена само седмица преди сблъсъка на 22-и юни в Рияд. Ето как коментира това Уитакър.

Хоспитализираха Хамзат Чимаев
Хоспитализираха Хамзат Чимаев

“Имах много добре подготвен план за Чимаев, защото той е уникален сам по себе си. Работих месеци над това. Икрам предлага нещо различно. Не го бях чувал досега. Понякога трябва да приемеш нещата каквито са. Имам пълна вяра в уменията си. Икрам е добър. Гледах негови битки. Няма много материал за гледане, но моят стил се адаптира добре към много бойци. Веднага почнах да работя върху различни аспекти на боя, които да ми помогнат”, заяви бившият хегемон при 84-килограмовите в UFC.

Чимаев бе заместен от бивш съперник на дебюта на UFC в Саудитска Арабия
Чимаев бе заместен от бивш съперник на дебюта на UFC в Саудитска Арабия

31-годишният Алискеров има 15 победи в 16 двубоя. Единствената загуба на дагестанеца бе нанесена от Хамзат Чимаев през 2019-а. След това поражение Икрам е в серия от седем поредни победи. Той дебютира в UFC с две победи с нокаут в рамките на пет месеца.

Боецът от Сидни допълни, че приема риска да се изправи срещу нов съперник, който дори не е в топ 10 на дивизията, тъй като…. това му е работата.

“Това правя, за да изкарвам прехраната си. Мога да правя това, в което съм добър и да преживявам, да слагам храна на масата за семейството ми. Роден съм за това и ще го правя, докато мога. Трябва да спечеля тази битка и след това ще се притеснявам за всичко друго. Така подхождам към всичко. Победите отварят врати. Без значение как си спечелил, срещу кого, отваря ти врати. Така работи тази игра”

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички