България U20 се подготвя за Европейското в София и Балканиадата в Тирана

България U20 се подготвя за Европейското в София и Балканиадата в Тирана

Националният отбор на България по волейбол за жени до 20 години започна подготовката си за Европейското първенство. Шампионатът ще се проведе между 5 и 17 август в София и Дъблин (Република Ирландия), като Финалната четворка ще бъде в българската столица. Младите националки ще вземат участие и в Балканиадата в Тирана, Албания (20-24 юли).

Селекционерът на тима Борислав Крачанов обяви списък със 17 състезателки, които са повикани в разширения състав и започват тренировки в Пловдив.

На първата тренировка се явиха 13 волейболистки, а от 19 юни ще се присъединят и останалите четири, които пътуваха с женския националния отбор за турнира Лига на нациите (VNL) в Хонконг - Кая Николова, Маргарита Гунчева, Ива Дудова и Микаела Стоянова.

До Балканското първенство отборът ще се подготвя в Пловдив. Вторият етап ще бъде в София, където тимът, воден от Крачанов, ще остане до началото на еврошампионата. За 1 и 2 август са предвидени контроли с Турция в столицата.

Селекционерът на женския национален отбор Лоренцо Мичели ще помага в част от подготовката на тима под 20 години. Италианският специалист ще бъде в България в периода 10-19 юли. Мичели ще присъства и на финалите на Европейското първенство.

Състав на националния отбор за жени под 20 години:
разпределители: Симона Анастасова - Дея спорт (Бургас), Киара Андонов - Левски София, Маргарита Гунчева - Марица (Пловдив)

посрещачи: Мария Златанова - ЦСКА (София), Виктория Коева - Марица (Пловдив), Александра Пейчева - ЦСКА (София), Таня Ангелова - ЦПВК (София), Диана Борисова - Марица (Пловдив)


диагонали: Виктория Димитрова - ЦСКА (София), Ива Дудова - Марица (Пловдив), Микаела Стоянова - Левски (Пловдив)


центрове: Иванина Малинова - Левски София, Боряна Ангелова - Марица (Пловдив), Елена Коларова - Дея Спорт (Бургас), Кая Николова - ЦСКА (Пловдив)


либеро: Йоана Докова - Марица (Пловдив)Дарина Мишовска - Звезди 94 (София)

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички