Танка нокаутира Франк Мартин и записа 30-та победа

Танка нокаутира Франк Мартин и записа 30-та победа

Титлата в лека категория на Световната боксова асоциация (WBA) бе защитена по време юбилейната професионална бойна гала номер 100 в “MGM Grand Arena” в Лас Вегас.

Носителят на пояса Джервонта Дейвис (30-0) нокаутира Франк Мартин (18-1) в основния двубой на събитието. Шампионът стигна до нокаута с комбинация от ъперкъти и крошета в осмия рунд. Това бе първи двубой за Танка от 13 месеца насам.

“Бях малко “ръждясал”, но всичко беше наред. Знаех, че той ще се измори. Когато това стана, го разкъсах на парчета. Искам да се върна в залата и да се фокусирам. Ломченко, Шакур Стивънсън и Питбул Круз са в радара ми”, заяви Джервонта непосредствено след битката.

След неговата победа номер 30 на професионалния ринг Джервонта Дейвис бе поздравен и от неговия бивш съперник на ринга Раян Гарсия.

Ето как се разви битката рунд по рунд:

10 Танка записа 30-та победа на професионалния ринг

Рунд 1: Дейвис започна с преса към съперника си. Шампионът зае центъра на ринга и атакуваше предимно с предната ръка в първата половина на рунда. Мартин бе по-активен в комбинациите, но нито единият от двамата не успя да нанесе значителна щета.

Рунд 2: Джервонта търпеливо чакаше Мартин да направи грешка. С висок гард боецът от Балтимор притискаше съперника си и вървеше към него. Танка търсеше точния момент да контра-атакува, но в типично негов стил не бързаше на ринга.

Рунд 3: Боят се пренесе в близка и средна дистанция. В тази част претендентът за първи път успя да открадне съдийските гласове с успешни контра-атаки и комбинации с прави удари.

Рунд 4: Битката стана все по-ожесточена. Дейвис започна да се отваря в атаките си, а Мартин не отстъпваше и контрираше умело. Двамата разменяха тежки крошета и ъперкъти на въжетата, а по-бърз и точен в размените бе Танка.

Рунд 5: Пресата на Джервонта се усили и той започна да плува в свои води. Носителят на титлата в лека категория започна да атакува и тялото на съперника си с опити за нокаутиращи удари.

Рунд 6: И този рунд мина под диктовката на Дейвис. Призрака отстояваше на тежките удари на съперника му, но вървеше назад и встрани през цялото време. Дейвис отбяляза няколко силни крошета с лявата ръка, които му спечелиха рунда. 

Рунд 7: Джервонта отчаяно търсеше нокдауна, но се улиса да върви напред и ляв прав на съперника му попадна в брадата му и го разклати. Танка все пак бе по-доминантен в рунда.

Рунд 8: Мартин бе пратен на земята с ъперкът в главата. Джервонта започна да празнува още преди края на отброяването. Шампионът отпразнува със задно салто от единия от ъглите на ринга.

Следвай ни:

Още от Бойни спортове

Виж всички