Пиастри каза какво липсва от неговия арсенал във Формула 1

Оскар Пиастри каза кой е единственият атрубут, който все още отсъства от неговия арсенал от оръжия във Формула 1.

Австралиецът е близо до средата на втория си сезон в шампионата и определено демонстрира напредък в своето каране спрямо дебютната си кампания. В нея пилотът на Макларън имаше известни затруднения в работата си гумите и тяхното съхраняване за по-дълъг период.

Макларън променя философията си за развитие
Макларън променя философията си за развитие

През тази година това сякаш отсъства и представянето на Пиастри в състезанията е доста по-добро. Самият пилот обаче признава, че все още няма нужното постоянство, което да му позволи да записа добри резултати по-често.

В Ред Бул определиха къде Макларън и Норис загубиха състезанието в Канада
В Ред Бул определиха къде Макларън и Норис загубиха състезанието в Канада

„Мисля, че на места имах добри моменти, дори в началото на сезона. Първите няколко кръга бяха доста обещаващи, след това имах трудни състезания, но като цяло съм направил стъпка напред в много посоки спрямо миналата година. Смятам, че постоянството е нещото, което ми липсва най-много“, обясни Пиастри пред медиите.

„През последните няколко уикенда се опитвах да реша този проблем, но не мисля, че съм направил нещо специално. И като отбор не сме направили нищо специално. Просто вкарахме колата в добър прозорец. С тези подобрения тя очевидно се представя добре. Така че да, просто целия отбор се представя по-добре“, добави австралиецът, коментирайки представянето си в последните няколко старт.

В Маями, където Макларън въведе първите по-сериозно подобрения по MCL38, Пиастри бе бърз, но извади лош късмет в състезанието и остана без точки. След това на „Имола“ се класира втори в квалификацията, но бе наказан заради блокиране спрямо Кевин Магнусен и потегли пети, а в състезанието прогресира със само едно място. В Монако Пиастри потегли и завърши втори, а в Канада преди седмицa завърши на петото място.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички