В Джота се надяват на чудо, за да съберат 3 седмици в 24 часа

В Джота се надяват на чудо, за да съберат 3 седмици в 24 часа

Механиците на Джота ще трябва да свършат малко чудо, за да подготвят автомобила с №12 за старта на „24-те часа на Льо Ман“ в събота. Те трябва да сменят шасито на колата, което бе повредено при катастрофата на Калъм Илот във вчерашната втора тренировка на пистата „Сарт“.

Заради този инцидент Джота Порше №12 пропусна провелата се по-рано трета тренировка и по коментарите на шефа на отбора Дитер Гас може да се съди, че колата изобщо няма да излезе на пистата днес. По-рано през деня стана ясно, че организаторите на състезанието са дали специално разрешение на Джота да направи шейкдаун на реконструираната си кола на летището в близост до пистата утре вечерта.

За да се случи това обаче механиците на отбора ще трябва да сътворят чудо и да изградят от нулата една кола. Обикновено този процес отнема три седмици, но сега те ще имат малко повече от 24 часа, за да го свършат.

„Като част от процеса по подготовката на кола №12 за състезанието ние получихме разрешение да направим шейкдаун на близкото летище в петък вечерта. Резервният монокок пристигна, така че имаме малко повече от 24 часа, за да изградим нашата кола – задача, която обикновено отнеме три седмици.

„Още едно голямо предизвикателство за всички, най-вече за нашите невероятни механици, но ние имаме пълната вяра, че те сътворят още едно чудо“, каза Гас по повод задачата пред Джота.

След като като няма да участва в хиперпол сесията по-късно тази вечер автомобилът на Джота с №12 ще трябва да стартира тазгодишното издание на „24-те часа на Льо Ман“ от осмата позиция на стартовата решетка.

Следвай ни:

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички