След катастрофата на Илот Джота може да пропусне хиперпол

След катастрофата на Илот Джота може да пропусне хиперпол

Катастрофата на Калъм Илот в края на втората свободна тренировка преди „24 часа на Льо Ман“ може да коства на отбора на Джота Порше №12 участие в хиперпол сесията по-късно тази вечер.

Заради инцидента на британеца механиците на Джота е трябвало да сменят шасито на автомобила. Надеждите бяха работата да бъде приключена навреме, за да може автомобилът да излезе на пистата в хиперпол, който започва в 21:00 часа българско време тази вечер.

Изглежда обаче това няма да се случи, тъй като отборът на Джота е получил специално разрешение от организаторите да направиш извънреден шейкдаун на реконструирания си автомобил утре вечерта. Това означава, че Джота №12 ще стартира от осмата позиция на стартовата решетка в съботното състезание, а днес най-вероятно колата изобщо няма да излезе на пистата не само в хиперпол, но и в двете тренировки на пистата „Сарт“.

Принципно Джота не се класира за хиперпол, но след изключването на Тойота №7 от квалификацията доби правото да участва в битката за полпозишъна. Джота №12 спечели последния старт от Световния шампионат за издръжливост (WEC), който се проведе на пистата „Спа“ миналия месец.

Снимки: Porsche Newsroom

Следвай ни:

Още от Моторни спортове

Виж всички