Осака ще може да участва на Олимпийските игри в Париж

Осака ще може да участва на Олимпийските игри в Париж

Бившата номер 1 в световния тенис Наоми Осака ще може да участва на Олимпийските игри в Париж, като тенис турнирът ще се проведе от 27 юли до 4 август във френската столица, предаде АФП, като се позовава на Японската федерация по тенис.

"Ще се радвам да играя, ако ми позволят", каза четикратната шампионка от турнира от Големия шлем на 13 април в Токио.

26-годишната Осака запали олимпийския огън на Игрите в Токио през 2021-ва, където беше елиминирана в третия кръг на турнира.

Японката бе извън кортовете от края на 2022 година за 15 месеца, като това бе период, в който тя роди дете. Осака се върна в състезателен режим от месец януари. Тя беше извън първите 800 в ранглистата на WTA, но вече е на 125-о място.

Въпреки задното си място в световната йерархия на тениса, Международната федерация по тенис даде разрешение на японката да играе на Олимпийските игри заради правилото на защитен ранкинг, от който се възползват състезатели, които са били дълго извън тениса поради различни причини, както и в качеството си на шампион от Големия шлем.

При мъжете ще участва и 34-годишният Кей Нишикори, който беше номер 4 в света, но сега е на 286-а позиция в АТР заради серия от контузии. Той също се възползва от защитения ранкинг.

Следвай ни:

Още от Тенис

Виж всички