Жюстин Енен: На клей Ига е шефът, тя може да спечели повече титли от мен

Жюстин Енен: На клей Ига е шефът, тя може да спечели повече титли от мен

Бившата лидерка в световната ранглиста по тенис Жюстин Енен (Белгия) смята, че Ига Швьонтек ще задмине нейните постижения.

23-годишната полякиня, която е настояща водачка в класацията на WТА, в събота спечели за трета поредна година и общо за четвърти път Откритото първенство на Франция, като с това титлите й от Големия шлем станаха общо 5 заедно с трофея от Откритото първенство на САЩ през 2022 година.

"Никога не се знае какво ще се случи в бъдеще. Със сигурност тя има възможност да спечели повече титли от мен. Днес на червено всички опитват да играят по същия начин, по който и на твърда настилка. Това е основната причина клеят да е толкова труден за повечето момичета и затова, когато видиш Швьонтек на червено, тя няма конкуренция. На клей Ига е шефът. Не са много тенисистките, които могат да й се противопоставят. По принцип е много трудно е да останеш на върха дълго време, особено на клей, но тя е специален играч. Ако остане здрава и не загуби мотивация, я очакват още много успехи" , каза в интервю за сайта на Женската тенис асоциация белгийката, която също има четири титли на "Ролан Гарос" и общо седем от Шлема.

Емблематичният турнир в Париж има сантиментално значение за Енен.

"Аз израснах на клей и успях да модифицирам стила си, за да намеря начин да играя различно на тази настилка. От дете мечтаех за този трофей. Когато спечелих титлата при девойките, усетих, че енергията в Париж е много добра за мен. Случилото се през 2003 година (б.а. спечелването на първия й трофей на "Ролан Гарос" при жените) беше нещо специално, което ми даде огромна сила и самочувствие. Това беше и първата ми титла от Големия шлем. След нея се почувствах непобедима", допълни олимпийската шампионка от Атина 2004.

Следвай ни:

Още от Тенис

Виж всички