Капитанът на България премина в хит от Полша

Капитанът на националния отбор на България премина в хита на полската Plus Liga ЛУК Богданка (Люблин).

Полският волейболен Богданка ЛУК Люблин привлече капитана на националния отбор на България Алекс Грозданов, съобщиха от клуба.

В материала за българина се споменава, че той е започнал кариерата си още като тийнейджър в италианската Серия А, като през последните два сезона игра под ръководството на българския треньор Радостин Стойчев във Верона.

През 2022 година Алекс Грозданов бе в Монца, с който спечели Купата на CEV. От Богданка изтъкват, че Грозданов е бил един от най-добрите блокировачи с Италия и че завършва успешно 60% от атаките.

Алекс Грозданов бе избран за капитан на България от новия селекционер Джанлоренцо Бленджини и има 59 точки за отбора в Лигата на нациите в 8 мача до момента - 36 от атака и 20 успешни блокади.

Клубът, който стана 5-и в последния шампионат на Полша, днес официално представи 26-годишния централен блокировач Алекс Грозданов като ново попълнение на отбора, в който се очаква да заиграе и звезда №1 в световния волейбол Вилфредо Леон.

Новите лица на България, които изгряха при Джанлоренцо Бленджини
Новите лица на България, които изгряха при Джанлоренцо Бленджини

Юношата на Левски, който е висок 206, сантиметра, до сега е носил екипите на италианските Равена, Монца и Верона, а освен това в България е играл за Добруджа 07 (Добрич), както и за белгийския Грийнярд (Маасейк).

Национал може да пише история в Полша заедно с Вилфредо Леон
Национал може да пише история в Полша заедно с Вилфредо Леон

“Отличната статистика на блокади на Алекс Грозданов понякога прави по-трудно да се обърне внимание на неговата брилянтна атака, която зависи до голяма степен от динамиката и физическите условия. Впечатлява с интуицията си в блока. Знаем, че Алекс е готов да сподели с нас цялото богатство на своята игра. Вярваме, че като създадем подходящи условия за неговото развитие, ще спечелим безценен капитал, за да се борим за най-високите цели в PlusLiga и в Европейските купи”, заяви вицепрезидентът на ЛУК Богданка Мачей Кржачек.

"Алекс, заедно можем много", написаха на български в сайта си от полския клуб.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички