"Мемориал - 78" отличи най-заслужилите

"Мемориал - 78" отличи най-заслужилите

В истински триумф на красотата и елегантността се превърна традиционният международен турнир по художествена гимнастика "Мемориал - 78". Надпреварата се организира от КХГ "ЦСКА" в памет на загиналите в самолетна катастрофа на 16 март 1978 г. при изпълнение на служебния си дълг армейски деятели: Жулиета Шишманова, Румяна Стефанова, Валентина Кирилова, Севдалина Попова, Снежана Михайлова - всички с голям принос в развитието на българската художествена гимнастика.

Първите състезания бяха проведени през 1985 г. с участието на състезателки от софийските клубове. През 1986 г. турнирът прерастна в републикански, а от 1987 г. е международен.

Всяка година КХГ "ЦСКА" поднася призове с имената на починалите в катастрофата, както и отличия за принос към клуба и художествената гимнастика.

И тази година състезанието се проведе в два дни, като участие взеха състезателки от много клубове от страната, както и от чужбина. Специално за турнира пристигнаха гимнастички от Италия, Армения, Сърбия и Румъния.

Връчени бяха призове на заслужилите треньори и съдии.

“Приз Жулиета Шишманова” бе връчен на треньорката на КХГ "ЦСКА" Лазарина Димитрова. Призът се връчва всяка година на треньорката на шампионката в категория "жени".

“Приз Светла" получи Ванеса Найденова - дългогодишен треньор в КХГ "ЦСКА".

С “Приз Руми” бе удостоена треньорката на италианския клуб “Теранова” Лучана де Корсо.

“Приз Валя” бе връчен на Милена Релин от клуб “Ритам", Сърбия.

“Приз Снежи”отиде при Анна Абрамян, Армения.

“Приз Севдалина” бе връчен на Нарине Гхониян, Армения.

По решение на Управителния съвет на клуб КХГ "ЦСКА" и във връзка с предстоящата 70- годишнина на клуба през 2025 г. Борислава Кючукова, бе удостоена с отличие за заслуги и принос към клуба.

Маргарита Томова също бе удостоена с отличие за заслуги и принос към клуба. Тя е и първата треньорка на Евгения Стоева - председател на КХГ "ЦСКА" .

Състезанието бе съпроводено с много усмивки подаръци и щастливи детски лица.

Следвай ни:

Още от Гимнастика

Виж всички