Гледай на живо

Евро 2024: Словакия 1:2 Украйна

Гимнастичка стана бакалавър в Калифорнийския университет само на 16

Гимнастичка стана бакалавър в Калифорнийския университет само на 16

Молдовската състезателка по художествена гимнастика Емили Безнос e постигнала нещо невероятно – само на 16 г. е завършила за бакалавър в Калифорнийския университет. Миналото лято красавицата получи диплома в областта на когнитивните науки и въпреки това не изостави кариерата си в спорта.

По време на Европейското в Будапеща тя получи специална награда SmartScoring заради успеха си извън килима. Заради изключителните си способности в училище Емили е приета да следва висше образование едва на 14 г.

„В училище бях свикнала да съм най-малката и въпреки крехката ми възраст, когато ме приеха в UCLA, всички бяха много приятелски настроени. Никой не знаеше на колко години съм. Мисля, че няма нищо невъзможно и ако наистина искаш нещо, можеш да го постигнеш. Много съм благодарна за наградата, учредена през 2018-а, основана, за да служим за вдъхновение за бъдещето поколение гимнастички“, каза 18-годишната Безнос, цитирана от “Телеграф”.

Тя вече прави магистратура по клинична психология, а същевременно се готви за следващите състезания - Гран при на Бърно и Световната купа в Милано.

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички