Марко: Проблемите на Перес са психологически

Марко: Проблемите на Перес са психологически

Моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко не се поколеба да разкритикува Серхио Перес след втората поредна слаба квалификацията на мексиканеца във Формула 1. Снощи Перес, който в началото на седмицата подписа нов двугодишен договор с Ред Бул, отпадна още в първата фаза на квалификацията и ще стартира едва 16-ти на „Жил Вилньов“.

Интересно е, че за втора поредна година се случва формата на мексиканеца, най-вече в квалификациите, да спадне след завръщането на Формула 1 в Европа. И тази година той започна да изпитва проблеми след края на околосветското турне в началото на годината. На „Имола“ Перес потегли 11-ти, след което последваха две поредни отпадания още в първия сегмент в Монако и Канада.

Официално: Перес остава за още 2 години в Ред Бул
Официално: Перес остава за още 2 години в Ред Бул

А според Марко затрудненията на Перес нямат нищо общо с колата, а са по-скоро психологически. Мнението на австриеца се базира на факта, че в същия автомобил Макс Верстапен постига много по-добри резултати от своя съотборник.

„Не е колата, виждате какво прави Макс с нея. Мисля, че проблемът е по-скоро психологически. Разликите са много малки и когато условията за променливи на него му става много по-трудно. Фактът, че за трето поредно състезание той не влиза в Q3, е болезнен“, каза Марко пред австрийската телевизия ServusTV.

Вилньов критикува новия договор на Перес
Вилньов критикува новия договор на Перес

Самият Перес също коментира ранното си отпадане вчера и обясни, че няма нужната увереност в задния край на RB20, особено в променливите условия. Според него това не му е позволили да вкара гумите в нужната работна температура, но той остава уверен, че ще успее да стигне до зоната на точките в състезанието.

„Беше много разочароващо. Беше сесия, в която всичко беше нулирано с времето. Просто не успяхме да накараме нещата да заработят, особено задната ос. Мисля, че сесията беше много странна за доста коли.

„Имах доста проблеми със задния край, така че ние ще трябва да разберем на какво се дължи това. Мисля, че фактът, че пистата беше толкова зелена наистина изравни нещата, но аз имах много проблеми с вработването на гумите, това беше основният ми недостатък. Имаме какво да научим за състезанието и ако спечелим точки това ще е добър резултат“, каза Перес.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички