Хасковският клуб Виолена стана шампион на държавното по спортна аеробика

Хасковският клуб Виолена стана шампион на държавното по спортна аеробика

Клуб Виолена (Хасково) спечели титлата на 16-о Държавно отборно първенство по спортна аеробика за мъже и жени и Аеробик фест 2024. Състезанията се проведоха в зала "Строител" в Пловдив и в тях участие взеха над 40 състезатели от девет клуба от цялата страна.

Надпреварата беше открита от Антония Топлийска, почетен председател на Техническата комисия към Съюза по аеробика.

На второ място се класира СК Ахат-М (София), а бронзовите медали завоюва СК Мега спорт (Хасково).

Останалите участници бяха Аеробика-АМД (Пловдив), Радина (Пловдив), Косара (Асеновград), Ера (Пловдив), Самодива (Пловдив) и Аякс (Бургас).

В индивидуалната надпревара златен медал спечели Марина Йосифова от Кюстендил, следвана от Веселина Михайлова и Евтимия Никодимова от София.

"Тези важни състезания, съхраняващи традициите на масовата аеробика, от която преди 36 години беше създадена и спортната, и този път се радваха на огромен интерес. Тяхното провеждане реализира два от основните принципи заложени в програмата за развитие на федерацията - масовост и разширяване на възрастовия диапазон на занимаващите се този спорт. Широката основа на масовия спорт във всяка една възраст популяризира аеробиката и дава възможност на повече хора да водят здравословен начин на живот от една страна, а от друга създава условия за по-голям обхват за селектиране на елитни състезатели", заявиха от федерацията.

След приключване на Държавното отборно първенство бяха проведени два благотворителни класа, които са част от кампанията на Съюза по аеробика за подпомагане подготовката и участие в международни състезания на състезателите от звено "Млади надежди". В тях се включиха над 30 участника, за които бяха организирани викторини и награди осигурени от спонсори.

Сумата, събрана от благотворителната кампания, е 705 лева - 400 от класовете по ZUMBA & STREACHING и AERODANCE & MOBILITY и 305 лева от кутията за дарения поставена в зала "Строител". Парите ще бъдат използвани по предназначение след консултация с клубовете, чийто състезатели са включени в националния отбор и с решение на Управителния съвет на федерацията, като начинът на разходването им ще бъде оповестен официално.

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички