Васьор даде обяснение за провала на Ферари в квалификацията

Васьор даде обяснение за провала на Ферари в квалификацията

Преди началото на уикенда за Гран При на Канада отборът на Ферари бе сочен за големия фаворит. Всичко обаче се обърка за Скудерията в квалификацията на „Жил Вилньов“, в която нито Шарл Леклер, нито Карлос Сайнц успяха да достигнат до решителните 12 минути на битката за полпозишъна. Двамата ще потеглят от шестата редица утре и ще им бъде доста трудно да се намесят в борбата за челните позиции при нормални обстоятелства, независимо от факта, че в Монреал изпреварванията са сравнително лесни.

А шефът на тима Фредерик Васьор обясни пред камерата на Sky Sports F1 на какво се дължи крахът на Ферари в квалификацията. По неговите думи изоставането на Леклер и Сайнц идва от факта, че двамата не са успявали да накара гумите да заработят добре за първия завой, където е била най-голямата им загуба на време в хода не само на квалификацията, но и на тренировката преди нея.

„Темпото ни в петък беше добро и на сухото, и на мокрото. Но днес сутринта имахме проблем с вработването на гумите за първия завой, защото повече от половината ни загуба идваше в първия завой.

„Много е оспорвано. Перес е 16-ти, а за една-две десети можеше да отпаднеш. Карлос беше с три десети по-бърз от Шарл в последния завой, преди да допусне грешката. Каквото такова, но трябва да се радваме на факта, че битката е толкова оспорвана. Но когато си 11-ти и 12-ти определено не си толкова радостен“, каза Васьор.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички