“Златната” Палмисано: Победата в Рим беше мечта

“Златната” Палмисано: Победата в Рим беше мечта

Олимпийската шампионка на 20 км спортно ходене Антонела Палмисано, която донесе вчера първи златен медал на Италия на Европейското първенство по лека атлетика в Рим, призна, че за нея е било много важно да се завърне.

“Казвам, че през 2021 г. се промених, през 2022 г. бях счупена и през 2023 г. отворих очите си. И сега през 2024 г. съм тук.

Контузията след Олимпиадата ме промени много, защото там разбираш, че имаш сила вътре, която те променя и те подкрепя. След контузията и операцията напълно разбрах какво наистина искам – да продължа да се състезавам.

За мен има положителни емоции, защото се състезаваме у дома и сме силен отбор. Ще имаме енергия и от зрителите”, каза Палмисано, която добави и европейско злато към бронза от Берлин преди шест години.

Първата европейска титла в Рим е за Италия
Първата европейска титла в Рим е за Италия

“Миналата година преминах през много проблеми, но всеки ден си казвах да продължавам и да продължавам, защото знаех, че тук, в Рим, всички имаме възможност да направим нещо наистина историческо.

Състезателната настилка беше фантастична, невероятна. Публиката беше перфектна: не бях виждал такава публика от Лондон през 2017 г.

Да споделяш подиума с Валентина Траплети е фантастично. Тя направи перфектно състезание: взехме първия златен и първия сребърен медал тук в Рим и се надяваме, че ще дойдат още през следващите дни.

И накрая, искам да посветя този медал на Масимо Стано: той е контузен и не може да бъде тук в Рим и знам, че е трудно да пропуснеш събитие като това. Победата в Рим беше мечта, сега искам да дам всичко от себе си, за да спечеля отново на Олимпиадата в Париж“, каза тя.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Лека атлетика

Виж всички