Борис Бекер е загрижен за бъдещето на германския тенис

Борис Бекер е загрижен за бъдещето на германския тенис

Трикратният шампион от "Уимбълдън" Борис Бекер изрази загриженост за бъдещето на германския тенис поради липсата на изгряващи таланти и каза, че е готов да помогне отново.

Олимпийският шампион Александър Зверев беше единственият германец от 13 играчи на сингъл, който премина втория кръг на Откритото първенство на Франция. Зверев ще играе полуфинал срещу Каспер Рууд по-късно в петък.

56-годишният Бекер каза пред "Евроспорт", че има "голяма дупка" след Зверев и Ян-Ленард Щруф.

"Загрижен съм за поколението на 18 до 21-годишните. Виждам твърде малко хора, които могат да се утвърдят в елитния тенис“, каза Бекер.

Бекер каза, че е готов да помогне за завръщането си в германската федерация по тенис, където беше ръководител на мъжкия тенис, преди да трябва да излежи присъда във Великобритания за финансови нередности.

"Новият президент Дитлоф фон Арним се обърна към мен миналото лято и каза, че би искал да говори с мен дали мога да си представя отново участие. Все още чакам този разговор“, каза Бекер.

Бекер каза, че връщането не е въпрос на пари: "Направих го на доброволна основа и бих го направил отново днес - но наистина бих искал да поговорим."

Ситуацията също е мрачна при жените, където бившата номер едно в света Анжелик Кербер все още не се е върнала във форма след отпуск по майчинство.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Тенис

Виж всички