Гледай на живо

Евро 2024: Хърватия - Албания 1:1

Перес очаква Ред Бул да страда в Канада

Перес очаква Ред Бул да страда в Канада

Наскоро подписалият нов двугодишен договор с отбора на Ред Бул Серхио Перес очаква стаданията на „биковете“ от последните седмици да продължат и в Канада този уикенд, където отново атакуването на бордюрите ще бъде много важно.

Именно нуждата от по-агресивно минаване през бордюрите бе в основата на пробелмите, които Ред Бул имаше в последните три кръга в Маями, Емилия-Романя и Монако. В два от тях „биковете“ бяха победени в състезанията, а според Перес това е много възможно да се случи и в Монреал този уикенд.

Хорнър и д-р Марко са "заровили томахавката" в името на общото благо на Ред Бул
Хорнър и д-р Марко са "заровили томахавката" в името на общото благо на Ред Бул

„Не мисля, че ще е толкова екстремно, колкото беше в Монако, но и тук атакуването на бордюрите е много важно. Минаването през тях е една от водещите теми на тази писта, така че аз очаквам да страдаме в това отношение. Но както казах, ние предприехме действия, разбрахме повече неща, така че се надявам да направим добра стъпка в тази посока.

„Аз смятам, че е напълно естествено да има събиране на разликите. Това е третата година на тези правила. Естествено е другите да ни настигат. За нас става по-трудно да намираме още представяне в колата.

„Но да, мисля, че ние знаем от къде ще дойде най-голямото ни представяне. Не мисля, че ние сме го отключили все още, в сравнение с други отбори. Така че щом го отключим може би ще бъдем в по-добра позиция, особено на различни типове писти. Конкуренцията е много, много висока. Мисля, че този уикенд ще има 3-4 отбора, които ще се борят за победата, което ще е страхотно“, коментира Перес пред медиите в Монреал.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички