Иван Сеферинов: Във волейбола се случи пълна подмяна

Иван Сеферинов: Във волейбола се случи пълна подмяна

Шефът на волейболния клуб Славия и легенда в българския спорт Иван Сеферинов е сред хората, които обединиха голяма част от клубовете в България и поискаха Извънредно общо изборно събрание, на което да бъде направи опит за смяна на настоящото ръководство на федерацията, начело с Любомир Ганев. Сеферинов внесе подписка на 52 клуба в България, които са поискали спешни промени в ръководството на волейбола, като отговаря на условието 1/3 от клубовете у нас да поискат промяна.

"Много лесно мога да ви кажа от какво не сме доволни. Мнозинството от клубовете в България са против това ръководство. Това са хора, които дойдоха на власт преди 4 години и половина с обещание за пълна промяна, а се получи пълна подмяна. Става така, че един или двама души командват цялата федерация. Имаше отчетно събрание през март, на което в края с малки букви се написа, че във федерацията има пасив от 2 милиона лева. Това означава, че федерацията е лошо менажирана", каза Сеферинов пред БТА.

"Вижте, ние имаме концепция за близкото бъдеще, за следващите 3-4 години и как да извадим спорта от блатото. По устав федерацията има срок от две седмици да насрочи Извънредното общо изборно събрание. Ако те не го направят, ще си търсим правата по съдебен път", предупреди той.

"По принцип в България никой не дава доброволно властта", отговори Иван Сеферинов на въпрос дали очаква президентът Любомир Ганев да насрочи събранието извънредно. "Сега е важно да бъдем обединени и да нов съвет, който да даде отпор на комисиите във федерацията, които управляват всичко. Време е клубовете да могат да заявяват позициите си, без да се страхуват и притесняват", каза още президентът на "белите".

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички