България доминира с две победи на Световното първенство по брейк за младежи

България доминира с две победи на Световното първенство по брейк за младежи

Двойна победа, гордост и уважение донесе българската делегация по брейкинг от Световното първенство за младежи World breaking kidz battle, състояло се в Любляна, Словения.

В индивидуалното представяне Пламена Георгиева с танцов псевдоним Bgirl Fire bird спечели за втора поредна година битките в категория девойки до 18 г. След квалификациите, срещите продължиха между 32 участнички. С голяма лекота на движение и самочувствие Пламена надигра съперничките си в три последователни батъла, като това проправи пътя й до финалната среща, където се изправи срещу представителката на Украйна Владислава Букориз - Bgirl Sonya. Срещата от този танцов сблъсък завърши с 3:0 рунда в полза на Fire bird.

Вторият успех е в груповото надиграване между държавите. След проведеното представяне на всеки един отбор българският тим беше избран сред четирите най-добри, които да се съревновават за първото място. С голямо превъзходство и убедително гласуване нашите спечелиха първият си батъл срещу отбора на Беларус. Така си запазиха място за финал срещу смесения тим на Швейцария и Франция, който бе надигран в батъла с 4:3 гласа в полза на България.

Третият по важност пробив е надиграването в категория двама срещу двама до 18 години, където Николай Петров с псевдоним Dexter M и Божидар Пехливанов - Big Bo станаха вицешампиони, след като водиха оспорвана битка за спечелване на финала срещу смесенит отбор с участници Bboy Tafic & Bboy Stimul.

Състезанието се организира за трета поредна година в Любляна с участието на състезатели от 16 държави, сред които България, Словения, Швейцария, Франция, Италия, Полша, Хърватия, Украйна, Англия, Казахстан, Беларус и др.

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички