Почина бившият главен редактор на вестник "Футбол" Захари Николов

Почина бившият главен редактор на вестник "Футбол" Захари Николов

След тежко боледуване на 29 май 2024 г. на 79-годишна възраст почина дългогодишният спортен журналист и футболен деятел Захари Николов Въевски.

Захари Николов - Зарко Попа е роден на 4 февруари 1945 г. в Мездра. Футболната му кариера започва в отбора на Динко Петров (Мездра) в Северозападната зона и в Зона "Огоста" в началото на 60-те години на миналия век и преминава през Локомотив (Мездра) и ЖСК-Металург (Мездра) в Северната "Б" РФГ през втората половина на 60-те години и първата половина на 70-те години на XX в. Като студент играе в Академик (София) във втория футболен ешелон, интерес към него проявяват и от елитния столичен клуб Славия.

Захари Николов е дългогодишен спортен журналист и футболен деятел. Главен редактор на популярното печатно спортно издание вестник "Футбол" (1992 - 2013) и член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (1995 - 2005). Работи и в редица други печатни медии, бил е също пресаташе на БФС. Главен инициатор и организатор на традиционната анкета на "Пресклуб България" и на вестник "Футбол" за определяне на играч на кръга в "А" група.

Опелото ще се състои на 2 юни 2024 г. (неделя) от 12:30 часа в столичния храм "Св. Седмочисленици". Погребението е от 13:00 часа в Централните софийски гробища.

Екипът на Sportal.bg изказва съболезнования на семейството и близките на Захари Николов!

Последвайте каналите ни в:

Още от Медии

Виж всички